Beleef de sensatie van Ruby chocolade

De 4e chocolade is er, geboren uit de Ruby cacao boon.

Na donker, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

Geboren uit de cacaoboon

Meer dan 10 jaar geleden, ontdekte één van onze cacaoexperts dat bepaalde componenten in de cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. Door onze directe samenwerking met de Jacobs University in Bremen (Duitsland) konden we stap voor stap het geheim achter deze ontdekking ontrafelen. Alles wees op de precursoren in een specifieke cacaoboon-variëteit: de ruby cacaoboon.

Het vergde jarenlange research om de ruby-cacaobonen – die voldoende precursoren bevatten – te identificeren en te weten te komen hoe de bonen best tot chocolade worden verwerkt. Callebaut® heeft zijn ruby chocoladerecept volledig op punt gezet zodat chefs vrij kunnen creëren met zijn uitzonderlijke smaak en kleur.

Geen toevoeging van fruitsmaken, geen kleurstoffen

De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Het is niet de oorsprong of het cacaogenus dat de kwalificatie van een ruby cacaoboon bepaalt, maar wel de natuurlijke aanwezigheid van typische precursoren in de boon zelf. Enkel die precursoren kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen.

Als enige chocolademaker met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van chocolade vanaf de boon, heeft Callebaut® zich verdiept in de manier om de unieke sensoriële eigenschappen van de ruby boon tot leven te wekken. Enkel door een strikte selectie en de vakkundige verwerking van de bonen kunnen we de typische smaak en kleur van ruby chocolade creëren – zonder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

NB.
Met uw keuze voor Callebaut® ruby RB1, ondersteunt u de cacaoboeren. Het partnership tussen Callebaut® en de Cocoa Horizons Foundation staat in voor de sourcing van duurzame cacao en het stimuleren van ondernemerschap onder de cacaoboeren. Met elke ruby Callet™ geeft u specifiek heel wat terug aan de cacoboeren in Ivoorkust en Ghana. Via trainingsprogramma’s en financiële incentives worden zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun oogst én de oogstopbrengsten te verbeteren. Dankzij het partnership met de Cocoa Horizons Foundation zijn we ook in direct contact met de coöperatieven van cacaoboeren waar we mee samenwerken.

Loop snel binnen in de winkel en proef en zie wat wij voor u hebben gemaakt van deze unieke chocolade met unieke smaak!